Acoperis

Sfaturi și recomandări pentru un drum rapid și ușor către mansarda ta luminoasă

Îți dorești o mansardă și îți place spațiul noncorfomist creat de planurile înclinate? Îți este teamă că în mansarda ta este prea cald sau prea frig? Îți este teamă de infiltrații?

Suntem alături de tine pentru a-ți vedea visul transformat în realitate, punându-ți la dispoziție echipa noastră de specialiști, care te va îndruma și ajuta pentru a alege soluția optimă pentru proiectul tău.

În continuare, îți prezentăm câțiva dintre pașii importanți în alegerea ferestrelor de mansardă VELUX:

  1. Panta acoperișului:

Valoarea  minimă= 15°, putând fi cuprinsă între 15°-90°. Cu cât panta acoperișului  este mai mică, cu atât ferestrele de mansardă ar trebui poziționate mai sus, înspre coamă.

2. Distanța între căpriori:

Valoarea ideală= X +6 cm, unde X reprezintă distanța dintre căpriori. Astfel, dacă între căpriori distanța este de 60 cm, este nevoie de 66 cm, pentru un montaj corect.

3. Dimensiunea și numărul ferestrelor:

Pentru a te asigura că ai cantitatea necesară de lumină naturală, suprafața vitrată trebuie să reprezinte minim 10% din suprafața podelei. Poți folosi următoarea formulă de calcul: S=suprafața spațiu în mp/10 , unde S este suprafața vitrată recomandată. Astfel, dacă mansarda ta are o suprafața de 30 mp, suprafața totală vitrată trebuie să fie de minim 3 mp. În funcție de structura acoperișului și dispunerea căpriorilor, poți opta pentru mai multe ferestre mici, montate în combinații sau pentru ferestre mai mari, montate individual.

4. Modelul de fereastră:

În funcție de destinația încăperii tale, ai posibilitatea să alegi din gama vasta de produse VELUX, produsul care ți se potrivește cel mai bine. Ferestrele cu finisaj din lemn sunt atrăgătoare și se integrează perfect în livingul, dormitorul, biroul sau dressingul tău. Modelele cu profil unic din lemn învelit în poliuretan(de ex.GLU, GGU, GPU) sunt recomandate pentru spațiile cu umiditate ridicată, cum sunt băile și bucătăriile.

5. Tipul de deschidere:

Pentru a te bucura pe deplin de funcționalitatea ferestrei tale, este important să alegi corect modul de deschidere. Cele cu deschidere de sus sunt potrivite pentru un parapet de până la 130 cm și îți oferă posibilitatea amplasării unor piese de mobilier sub fereastră. Cele cu deschidere de jos sunt potrivite pentru un parapet de maxim 150 cm.

6. Montajul etanș:

Toate ferestrele VELUX se montează  împreună cu o ramă de etanșare, care asigură conexiunea între tocul ferestrei și materialul învelitorii. Aceasta o protejează împotriva pătrunderii apei din exteriorul acoperișului, dar o izolează și termic, dacă rama conține kitul termoizolator BDX.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *